LAB Pro

BEN FRA JOSELITO-SKINKE: MAKSIMAL UDNYTTELSE

Ben fra joselito-skinke: maksimal udnyttelse

Den udnyttelse, vi kan få af vores Joselito-skinke, er total. Selv efter at have skåret skinken ud, kan vi anvende benet, hvor den største smagskoncentration ligger, og som egner sig til en lang række retter.

Med en fond lavet helt enkelt af vand og benet fra den iberiske Joselito-skinke, får man et fantastisk resultat. Vi kan bruge det direkte som suppe eller koldt (det stivner på grund af den gelatine, der sidder i senerne og i selve benet), hvorved man får en enestående "consommé gelé", som serveret i et glas med saften eller skiver af melon,  som resultat giver en original udgave af melon med skinke og en exceptionel smag.

Når man har lavet "den første fond" på disse ben, kan man lave "fond nummer to" (en dobbeltfond), som er en fond lavet på de allerede brugte skinkeben, og som kan bruges til at styrke og berige forskellige slags stuvninger, ris, pasta, gryderetter og ligeledes til at koge grøntsager med og meget mere,  med smagen af Joselito.

Man plejer at save benet i flere mindre stykker, så de er nemmere at have med at gøre. Benstykkerne kan også nedfryses til senere brug.
Email
close
close