Seiji Yamamoto

By

Seiji Yamamoto

*** Michelin
Seiji Yamamoto videreudvikler Joselito Lab 2016

Som en af de førende eksponenter for japansk avantgarde-køkken, henter køkkenchefen Yamamoto inspiration fra det japanske harmonibegreb "Wa" og er dybt forankret i japansk kultur, når han kreerer dristige, kreative menuer. Med sæsonbestemte, lokale råvarer af højeste kvalitet forsøger han at indfange essensen af sit land gennem smag og sanser. Et ritual, der begynder i meditation, fortsætter på markedet, når frem til bordet og stimulerer følelserne.

Efter at have dimitteret fra Kagawa-skolen i en alder af 19 blev Yamamoto oplært i forskellige etablissementer og fik her en dyb forståelse af traditionelle japanske retter og, senere, haute cuisine og moderne teknikker. Ivrig efter at gå sine egne veje åbnede Yamamoto i 2003 sin egen lille restaurant Nihonryori Ryugin i Tokyo, hvor han kombinerer kaiseki-ryori med molekylært køkken. Allerede i 2008 kunne han prale af to Michelin-stjerner. To år senere var han på listen over verdens 50 bedste restauranter, og i 2013 var han nummer 22 på listen, takket være sit nyskabende arbejde. 

En eksplosiv kulinarisk øvelse, baseret på respekt for ingrediensernes naturlige smag. Yamamoto presser mest muligt ud af råvarerne, eksperimenterer med deres aroma, deres struktur og deres temperatur... uden at de mister deres naturlige karakter. Og nu vil Yamamoto kombinere Japan & iberiske Joselito-produkter i en stimulerende udfordring. Det er det, der har resulteret i den fjerde udgave af Joselito Lab, et bemærkelsesværdig opskriftsbog. 
"Joselito,
is beautiful"
By Seiji Yamamoto
"Første gang jeg smagte Joselito-skinke kom jeg i en tilstand af chok. Jeg havde simpelthen ingen anelse om, at der kunne være en skinke som den. Det har virkeligt rystet min opfattelse af produktet. Jeg synes det fuldstændigt fascinerende på den måde at kombinere verdens bedste skinke med det japanske køkken."
close
Email
close
close